Mode som overflade // SilleWho & Ida Therkelsen

Carl Emil Petersen om Frit land

ulige numre

 

 

Jeg kan ikke ligge skjul på, at jeg virkelig er vild med Ulige Numre, men særligt forsanger og frontfigur, Carl Emil Petersen. Hans første hit København, som også ligger på debutalbummet Nu Til Dags blev et kæmpe hit tilbage i 2012, og nu har han sørme gjort det igen.

I april udkom Ulige Numres nye album Gran Prix, hvorpå Frit Land er det aller sidste nummer på albummet – og jeg tror altså ikke det er en tilfældighed. I løbet af albummet kan man mærke, at der er en perle på vej. Forventningens spænding stiger, og der bliver helt usagt, lagt op til noget ualmindeligt fedt. Nummeret frit land har taget mig med storm, da den udover af være en enormt god, slagkraftig sang, pludselig breder et budskab der vinkler dagens Danmark, bedre end nogen anden poet kunne have gjort det. Carl Emil står for mig, stærkere end nogensinde før og Frit Land står i min verden, langt stærkere end de to forrige singler København og Blå gør – tilsammen. Ene mand stiller han sig op, synger sin helt nye slagsang foran Helle Thorning og folket, midt i valgkampen. Han er 24 år og efter min mening, allerede Danmarks aller største, ærligste og modigste poet.

Her kan du også finde et interview, hvor Carl Emil fortæller om Frit Land og sangens budskab.

Her kan du lytte til Frit Land

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mode som overflade // SilleWho & Ida Therkelsen