To skøre vinterveninder

60’ernes modemagi – og lidt om giveaway

Jeg har længe tænkt på at lave et sådan indlæg, og så skubbede det mig bare endnu mere i retning af det, da en kvinde fra Warner bros kontaktede mig, og ville sende mig fire fribilletter til jer søde læsere. Billetterne er til en film, ved navn steppeulven, som netop handler om 60’erne og om hippieoprøret. Mest af alt om Eik Skaløe, Danmarks største musikikon fra 60’erne. Så hvis du ligesom jeg, finder 60’er moden bare lidt fantastisk, er det bestemt en god anledning til at smutte ind og prøve at vinde to biletter. Mere om filmen og konkurrencen i næste indlæg.

Mange tænker måske gamle folkevognsrugbrød i pastelfarver, runde briller og flippede farver når man siger 60’er mode og tendenser. Faktisk er der en hel del mere bag 60’ernes mode. 60’erne var nemlig propfyldt med fantastiske trends og flere af dem, er til min store glæde så småt begyndt at gå igen (igen igen igen) i 2014/15.

60’erne var mit første udgangspunk og inspirationskilde, dengang mit retro-flip for alvor startede. Det var især i forhold til musikken, men faktisk også moden.

Nogen af de fedeste comebacks, efter mit hoved er bl.a. den vildt hypede turtleneck, hornbrillerne, figursyede kjoler med blomsterprint og runde pastelfarvede øreringe. Alt sammen gengangere, som på skift går igen op gennem årene. Jeg er helt sikkert på at de alle sammen titter frem ind i foråret, endnu en gang.

60’er moden var virkelig en tid, fyldt med spraglede mønstre og farver, men med enkle designs og snit – altså med det helt overordnede blik. Selvfølgelig skiftede moden jævn gennem de 10 år, akkurat som den også gør i dag.

Indtil ca. 67, spillede moden på de enormt feminine linjer. Kvinderne skulle helst være modeltynde, bære store hatte, lårkorte figur sydede kjoler, plastiksmykker, lang sort liner langs øjenkanten, højt touperet fransbrøds hår og ellers bare massere af blomsterprint og pastel. De største modeikoner i de år, må nok være skuespiller og model Birgitte Bardot, Twiggy, for ikke at nævne Marilyn (som på trods af hende død i 62, stadigvæk prægede tidens moden en del) og så er kære Yvonne fra Olsenbanden, så sandelig også et skønt eksempel på et 60’er ikon i Danmark.

Omkring 67 startede det helt store hippie-flip for alvor, og bang; så rendte størstedelen af de unge pludselig rundt i Lennon briller, regnbuefarvede striktrøjer, oversize denimjakker, smækbukser og en guitar på ryggen. Det kan jo lyde skørt og tosset, men faktisk syntes jeg det er noget af det mest komiske og moderne, på én og samme tid.

Her blev hippierne med deres lange hår, den klart mest fremtrædende ungdomskultur. På trods af, at hippierne jo på mange måder var et oprør, mod det som modebranchen stod for, lykkedes det faktisk modeindustrien af udnytte den nye, flippede kultur. Derfor blev moden pludselig lidt flippet overalt.

Det mest fantastiske ved de to forskellige former for 60’er mode, er når man blander dem. Det lyder måske nok lidt skørt og kaotisk, men det syntes jeg rent faktisk. Selvfølgelig skal tendenserne have lov at tale for sig selv, men lidt kan man alligevel godt blande.

Jeg ville da elske en oversize denim jakke til et sæt hornbriller og margeritøreringe, eller et par smækbukser og en turtleneck; jeg er intet mindre end fan!

60’ernernes mode shiner sindssygt af stil og jeg er vild med det (-:

60s-fashion brigittebardothair Fashion Icons Audrey Hepburn  Indelible-Memory-of-Vintage-Glasses-in-60s-Janet-Leigh-Do-the-Talking

 

 

 

2 kommentarer

 • Michelle Eckert

  Sikke en skøn blog du har dig! Virkelig lækre indlæg du laver! 🙂

  Jeg har lige opstartet en splinter ny blog, og det ville derfor glæde mig ekstremt, hvis du ville tjekke den ud. Vi kunne eventuelt følge hinanden? 🙂

  Knus ♥
  http://thewriter.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Retrocarla

   Hvor er jeg glad for din søde kommentar! Det glæder mig, at du har lyst til at dele din blog med mig – jeg vil selvfølgelig tage et smut forbi. (-:
   Jeg har netop sat et giveaway i gang på min blog om to fribilletter, det kan du jo også tjekke ud hvis du vil.

   Mvh Retrocarla.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

To skøre vinterveninder