Hovmodig komedie om relevante samfundstematikker

RETROCARLA på SPOT 17: HIGHLIGHTS

coll1 coll2 coll4 coll5 coll6

SPOT festival nærmer sig, og i år render jeg rundt og spiller smart i de Århusianske stræder. Jeg anmelder en række koncerter i løbet af dagene, og det glæder jeg mig til! Jeg har udvalgt de kunstnere, som jeg syntes står som nogle af de stærkeste på årets line-up – som i øvrigt er formidabelt. Bedre sent end aldrig.. gymnasiet river tænder ud i øjeblikket. Ses vi i Århus?

Soleima

soleima-pressefoto

Hvad: Organisk electro-pop, der klinger af soul og funk

Soleima er en af de mange, der for alvor har sparket røv i år. Hendes dabutalbum NO.14 udkom i April, og siden da har hun bl.a. optrådt ved Gaffa-prisen. Rider du på Scarlet Pleasure, Phlake og Liss bølgen, så skal du klart holde øje med den unge sangerinde.

Lyt til:

 

 Katinka

avatars-000180305228-ph33ju-t500x500

Hvad: Melankolsk indie-pop med elementer af folk

Katinka er efterhånden et mere end velkendt navn i den danske musikbranche, og det er ikke uden grund. Bandet kommer med noget, de andre ikke gør. Melankolien har sjældet klinget så skønt på dansk, som når Katinka skaber den. Katinkas ærlige tekstunivers er midtpunktet i musikken, og det er både skrøbeligt og stærkt på én og samme tid. Et band, der med det nye album stormer frem ad, og jeg vil næsten garantere dig en fremragende musikoplevelse på SPOT, hvis du tropper op til gratis Katinka koncert på lørdag.

 

Velvet Volume

velvet_volume_4x3_philip_hoefner_large

Hvad: Hårdtslående ROCK

De tre søstre er bestemt “ikke bare noget kvindeprodukt”, som de selv udtrykker det. Håret er rodet, øjenmakeuppen sort og en attitude der siger det meste. De er pisse-mothafucking-cool. Jeg håber vi ses til headbangs fredag!

 

Jærv

jaerv-billede

Hvad: electro-pop med kant og 80’er klang

JÆRV er et projekt mellem sanger Amanda Glindvad og producer Mathias Pedersen Smidt. De minimalistiske tekster, hiphoppede beats og Amandas smukke vokal, bliver nærmest symbiotisk. Et virkelig godt, nyt tiltag i dans electro-pop.

 

Jonah Blacksmith

jonah-blacksmith-e1474547099487

 Hvad: Moderne folk-musik

Smukke harmonier, fine budskaber og en munter banjo, er hvad der i mit hoved definere Jonah Blacksmith. Et folk band med skæg og sjæl. De ligner en flok familie-fædre, der befinder sig bedst ude i en skov i Thy. På trods af det, så hujer og klapper anmelderne på stribe, så noget siger mig, at jeg hellere må få fingeren ud og få oplevelsen med, når de gæster Århus musikhus lørdag.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hovmodig komedie om relevante samfundstematikker