Umiddelbar forårsglæde

På Danske Læber, Musikhuset Århus

Lenoard Cohen På Danske Læber, koncertanmeldelse, Tirsdag d. 7/3 2017.

En tirsdag aften i Århus musikhus, i selskab med de fornemeste danske musikere. En aften, der var et frisk pust i dansk musik og et glædeligt gensyn, med nogle af de gamle svingere. Nikolaj Nørlund har en fin sans, når det kommer til sammensætning af kunstnere. En cocktail af 16 forskellige musikere, med hver deres 5 minutter på scenen, var nær perfekt sammensat. Vildskab, skrøbelighed og klasse. Det musikalske niveau var langt højere, end jeg havde turdet håbe på, når koncertsalen skulle rumme både Bisse og Lars Lilholt, – ja, det kræver vel nærmest magi, at gøre det til en god oplevelse . Og magisk, det var det.

17267582_1352386901467100_2951211452309962752_n

Højdepunkterne på aftenen står tydeligt for mig. I første sæt stod Bisse stærkt, med Jeg Er Din Mand (I’m Your Man). Iført sit lille sorte net, kom han så godt som nøgen, vandrende ned gennem publikum med en rose oplyst af en lommelygte. Den lille mand var så opsigtsvækkende, af selv kunstnerne bag scenetæppet tittede ud. Bisse leverede en på alle måder overlegen scenepræsentation, med hans skæve udklædning og stærke vokal. Hvor de andre kunstnere blev løftet op af de dygtige musikere, formodede Bisse af vende konceptet om, og løftede både sin egen og bandets musikalitet med hans ekspressive optræden. Han gav uden tvivl, publikum et stykke af sig selv.

Katinka var også et højdepunkt på aftenen, da hun præsenterede sin version af Chelsea Hotel (Chelsea Hotel Nr.2). Med hendes rodede page, tussede arme og polka-prikkede bukser, sang hun hjertet ud, og der var ikke en finger at sætte på hendes præsentation. Der var langt mere kraft og power bag hendes stemme denne aften, end hvad hun ellers giver udtryk for, på hendes vante ukulele-melankolske melodier.

Blaue Blume kom på som de første efter pausen, med På Vejen Tilbage Til Dig (Coming Back to You).  Jonas Smiths vokalpræsentation – vil jeg vove at påstå – efterlod alle i salen med hjertebanken og stillestående trommehinder. Så smukt var det.

Derudover vil jeg gerne fremhæve Oh Land (Nanna Øland Fabricius), Carl Emil Petersen, Nikolaj Nørlund, Christian Hjelm og Claus Hempler, som alle leverede interessante og stærke fem minutter, som de nu engang havde på scenen.

Hvor koncerten kunne have strålet, var der alligevel enkelte, der fremstod som mere eller mindre kedelige med behov for fornyelse. Lise Westzynthius og Maria Laurette Friis stillestående version af Ved Den Mørke Flod (By the River Dark), Lars Lilholts Fugl På en Snor (Bird on a Wire) forekom ensartet og kedelig, og Ulla Henningsen med aftenens slutnummer, Lukketid (Closing Time), fremstod tyndt, fordi vokalen ikke helt levede op til aftenens høje niveau.

Til sidst vil jeg gerne fremhæve Nikolaj Nørlund for hans projekt, som formåede at sætte de unge talenter i nyt lys, og vise dem frem til resten af Danmark på aller fineste vis. Aftenens højdepunkter tilhørte uden tvivl de unge, som med deres personlige fortolkninger og enormt ekspressive vokaler, var dem, der i sidste ende stod stærkest i sættet. Man bliver helt rolig i hjertet, på fremtidens vegne.

 1. Intro – Nørlund og band (Tower of Song)

 2. Claus Hempler – Alle ved besked (Everybody Knows)

 3. Oh land – Til kærligheden er forbi (Dance me to The the end of love)

 4. Lars Lilholt – Fugl på en snor (Bird on a Wire)

 5. Christian Hjelm – Alexandra tabt (Alexandra Leaving)

 6. John Guldberg – Først tager vi Manhattan (First We Take Manhattan)

 7. Bisse – Jeg er din mand (I’m Your Man)

 8. Nikolaj Nørlund – Pergament Hotel (Paper Thin Hotel)

 9. Steffen Brandt/Tina Dickow – Halleluja (Hallelujah)

Pause

 1. Blaue Blume – På vejen tilbage til dig (Coming Back to You)

 2. Lise Westzynthius/Maria Laurette Friis – Ved den mørke flod (By the River Dark)

 3. Carl Emil Petersen – Barmhjertige søstre (Sisters of Mercy)

 4. Peter H. Olesen – Hvem i ilden (Who by Fire)

 5. Katinka – Chelsea Hotel (Chelsea Hotel No. 2)

 6. Niels Skousen – Miraklet (Waiting for the Miracle)

 7. Jens Unmack – Minder (Memories)

 8. Ulla Henningsen – Lukketid (Closing Time)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Umiddelbar forårsglæde