Med fokus på: Blå Nætter

Idolernes idoler // TÅRN om Radiohead

I mit nye projekt, Idolernes Idoler, interviewer jeg en række danske kunstnere, om deres største inspirationskilder. Denne gang er det Erik Apollo, forsanger i det dansksprogede indie rock band Tårn, der beskriver hans og bandets forhold til engelske Radiohead.

Image result for tårn band

Hvordan vil i beskrive Radiohead? Som et dybt hypnotiserende band, hvis årelange musikalske udvikling gør dem til et meget fascinerende bekendtskab. De har altid været mestre i at udstille skrøbelighed med en enorm dybde. Det er meget smukt.

Kan i huske, hvornår i/du lyttede til eller oplevede Radiohead for første gang? Det har været omkring samme tid, da vi opdage Kashmir. Det gik hurtigt op for os at de også lyttede til Radiohead 🙂

Er det udelukket musikken der inspirerer jer, eller også menneskerne bag? Medlemmerne i Radiohead har altid været meget private, og selvom Thom Yorke i de senere år er gået meget ind i klimadebatten, vil det nok altid være musikken som tryllebinder os. Thom Yorke har dog noget helt særligt over sig.

Har Radiohead påvirket jer som band, hvis ja, hvordan? Uden tvivl. Deres musik bliver ofte nævnt i øvelokalet og i studiet som en reference. Både ift. sound, valg af instrumenter og deres dynamiske tilgang til musikken.

Specifikke Radiohead numre, som i holder særligt af? Hele OK Computer og In Rainbows. Geniale plader.

Èn ting, Radiohead kan lære andre kunstnere (inkl. jer selv?) At omfagne lysten til at udvikle sig og forevigt stræbe efter originalitet.

Jeres musik ligger genremæssigt i en anden bolgade end Radioheads drømmende art-rock. Hvordan kan noget så langt fra jeres egen musik, alligevel have sat spor? Gør det det? Det synes vi ikke nødvendigvis. Vi er inspireret af navne som Radiohead, The Beatles, Neil Young, The Doors, Foxygen, Mac Demarco og Father John Misty bare for at nævne nogle få. Vores musikalitet er et resultat af dem allesammen. Vi spiller bold, hvor det passer os. Det vil man kunne høre, hvis man lytter godt efter.

Hvis i som band skulle sammenligne jer med Radiohead, hvilke ligheder og uligheder står så stærkest? Vi improviserer helt klart mere end de gør live til gengæld minder vi måske lidt om Radiohead, hvis man lytter efter den dynamiske vifte som vi viser, især til vores koncerter.

Hvis i skulle udvælge ét album med Radiohead som ville blive spillet overalt i verden netop nu, hvilket skulle det så være, og hvorfor?  Måske Amnesiac, bare for at fucke med verdensbefolkningen! Det kunne være interessant at fodre dem med noget som rusker i deres verdensbillede.

 

Lyt til TÅRNS nye single, Du tror, Du ser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Med fokus på: Blå Nætter