Hvordan forskellighed bliver verdens styrke

Rejs med AFS

12747557_2125765300895770_108385527_n

Ovenover min seng, har jeg min lilla graduation cap hængende, hvorpå der med hvidt står skrevet; ”At vove er at miste fodfæste for en stund, ikke at vove, er at miste livet”. Som min gamle folkeskolelærer engang i 8. klasse citerede Kirkegaard, da jeg skulle tage valget mellem efterskole og et år på udveksling.

I 2015 drog jeg afsted til USA, hvor jeg levede i 11 måneder hos en værtsfamilie i Kansas, Medicine Lodge. Jeg rejste væk fra den lille, trygge hule i Danmark, og fik indblik i nye måder at leve på og andre værdier, som på mange måder har rusket op i mit dengang 16 år gamle verdensbillede. Og – måske lige så vigtigt, – fik mine ord og handlinger også vendt op og ned på andre menneskers forståelse for vores Danmark.

Hvis du, ligesom jeg, vil ud møde nye kulturer, prøve grænser af og sætte verden i perspektiv, har du mulighed for at gøre det igennem AFS interkultur. Jeg rejste selv med AFS i de 11 måneder jeg var afsted, lige efter at have afsluttet folkeskolen, som alternativ til et år på efterskole eller 10’ende klasse.

AFS har et stort udbud af værtslande. Udover USA, så kan du også vælge Chile, Italien, Indien, Peru, Finland, Japan, Argentina, Canada .. Listen er lang!

AFS organisationen er international, og er bygget op på frivillighed, hvor det primært er lokalforeningerne i Danmark og alle de andre værtslande, der får organisationen til at køre rundt. Det er også frivillige AFS’ere, der arrangere camp, både før, efter og under udvekslings opholdet. På før-orienterings camp bliver man forberedt og klædt på til at tage af sted af unge danske tidligere udvekslingsstuderende, og under udlandsopholdet har man hele tiden mulighed for at få støtte fra AFS til at takle nogle af de udfordringer, der måtte opstå. Derudover møder man en række unge mennesker, der er på udveksling med AFS fra hele verden, på lige fod med en selv.

Udover et år som udvekslingsstudent efter 9’ende klasse, tilbyder AFS også rejser for unge over 18. Hvis du brænder for frivilligt arbejde, udbyder AFS programmer, hvor du har mulighed for at være en del af spændende projekter, der gør en forskel for menneske rundt omkring i verden. Projekter, hvor du hjælper udsatte børn i Nepal, underviser børn og unge i Bangkok,  eller arbejde med dyr i en zoologisk have i Pretoria, Sydafrika, og mange, mange flere spændene projekter der gavner vores klode.

Du kan følge AFS Interkulturs sociale medier herunder:

Instagram

Facebook

afs_logo-denmark

Indlægget er sponsoreret

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvordan forskellighed bliver verdens styrke