Et søndagstip // Leonard Cohen radio-biografi

Kunstnere der viste deres værd i 2016

2016 har på mange måder været et lille gyldent år, for de danske up-coming bands. Særligt alt der klinger af indie-musik, har blomstret i de danske stuer. Derfor har jeg udvalgt de tre bands, som jeg syntes fortjener en ekstra lille applaus. 

Katinka

Image result for katinka

Ukulele poeten Katinka vandt i 2015 karierrekanonen og siden da, har musikken taget fart for Katinka og hendes band. De har i 2016 udgivet en EP og fem singler, og så er debut albummet Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse på vej. Katinka kimer af dugget melankoli, på aller smukkeste vis. Hun er en sand poet, som uden tvivl bliver svær at overse i 2017. Jeg glæder mig enormt til at følge hendes vej videre, og jeg håber debutalbummet vil åbne flere øjne og øre for Katinkas håndværk. En tatoveret, melankolsk inderlighed der tryllebinder.

   

TÅRN

Image result for TÅRN band

Siden TÅRN udgav debutalbummet Ud Af Mit Vindue i foråret, har de danske vinduer så og sige stået åbne for bandet. Tårn spiller, hvad jeg vil kalde solidt nordisk indie-melankoli, som lyder momentvis af Ulige Numre, og ind imellem af et dansksproget The Smiths. En spøjs, men vellydende blanding. Tårn er et band, der uden tvivl kommer til at vokse på danskernes læber i løbet af 2017. Et sammentømret indie-band, med personlighed og enormt gode tekster.

   

Aksglæde

Image result for aksglæde

Store ungdomsfølelser pakket ind i en verden af indie-pop, er hvad der kendetegner de fem pigeglade københavner-knægte fra Aksglæde. Aksglæde udgav i år det selvbetitlede album Aksglæde, som fik solide fire stjerner af både Gaffa og SoundVenue. Bandet lyder på mange måder af storebroder-bandet TÅRN, mens lyrikken momentvis minder om C.V Jørgensens tekster. Kort sagt, er Aksglæde et ungdommeligt pust til den ellers melankolske indie-musikkultur, og jeg glæder mig til at følge dem videre.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Et søndagstip // Leonard Cohen radio-biografi