NYT PÅ RETROCARLA

Fine DANSKE covernumre

Jeg syntes, at nogle af de smukkeste musikalske momenter sker, når musikere fortolker hinanden. Det kan være enormt provokerende at lytte til. Jeg blev foreksempel lidt fornærmet sidste år, da Desturbed valgte af lave en cover version af Simon & Garfunkel klassikeren Sound Of Silence. Specielt fordi jeg på det tidspunkt boede i Kansas. Alle de amerikanske football drenge fra min highschool var helt oppe og ringe over nummeret. Jeg spillede originalen for en af fyrene, den havde han aldrig hørt før – i øvrigt skulle jeg vide, at det var dumt af sådan to bøsser at spille desturbeds nye sang. Det krævede lidt forklaring derefter .. Jeg grinede 🙂

På den anden side, kan cover numre også give helt ny lyd, til et gammelt nummer. Her er tre, smukke eksempler på danske musikere, der får mit hjerte til at smelte.

Image result for carl emil petersen

1; Endnu en gang nævner jeg Carl Emil Petersen på bloggen, men jeg er så stor tilhænger af ham og resten af Ulige Numres arbejde, at jeg slet ikke ka’ lade være. Her får du, serveret med kontrabas og forårs stemning, Carl Emil, på sin helt egen Kim Larsen mannér.

Se video lige her

2; Jeg ér så vild med Folkeklubben i øjeblikket, og selvfølgelig også med deres udgave af Benny Holst klassikeren, Blomsten og Vasen. Sangen er i øvrigt brugt som soundtrack til filmen Kollektivet(2015) af Thomas Vinterberg.

Lyt til nummeret nedenfor

Image result for folkeklubben

3; Og sidst, en ganske magisk fortolkning af mit absolutte yndligs Lis Sørensen nummer. Verden er i farver. Jeg syntes Navneløs lyder bedre, end nogensinde før. Særligt Lin Rosenbecks vokal står ekstremt stærkt. Jeg får kuldegysninger.

Se video her

Image result for navneløs

God mandag derude!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

NYT PÅ RETROCARLA