Læseferie i billeder

Moden som overflade // Nemesis, Babe #2

Denne gang er det Marie My (Nemesis, Babe) som har skrevet en kommentar til mit projekt, “Moden som overflade”. Marie har altid været til stor inspiration her på bloggen, og jeg er meget fascineret af hendes måde at klæde sig og blogge på. Hendes påklædning er næsten altid farverig og sprælsk – og jeg er vild med det!

marie

Marie Mys kommentar til projektet:

Jeg synes at moden som overflade er et ret interessant emne. De fleste ser mode som et super overfladisk begreb og dét at dømme folk på deres udseende som noget negativt. Den måde jeg ser mode og overflade på er knap så negativt stemt: for det første, vil jeg sige, at selvom mode netop er noget, der er visuelt, og som mennesket kan bruge som en overflade, er det meget mere end bare en overflade – hvordan vi klæder os er blevet til en måde at udtrykke os selv på og vise omverdenen hvem vi er – eller hvem vi gerne vil være. Hvad jeg tager på er et udtryk for hvordan jeg har det den pågældende dag og et udtryk for min egen æstetik, mine interesser og et billede på hvem, jeg er som person. At dømme udfra hvordan jeg ser ud, før man kommer mig nærmere og lærer mig at kende, synes jeg derfor er aldeles berettiget – for det er jo netop det, jeg, med det tøj, jeg har på og de signaler jeg sender med min påklædning, lægger op til. Moden er fysisk en overflade, men hvis ikke vi havde den, ville vi ikke kunne se de forskellige nuancer i de personer vi møder, før vi lærer dem at kende, tror jeg. Og da vi, som mennesker, har det med at sortere til og fra i dem, vi vil omgås, er mode og påklædning en fin indikator for hvilke grupper vi vil tilhøre, hvem vi identificerer os med og det er derfor også en måde hvorpå vi kan afkode andre individer før vi indgår i dybere bekendtskaber med dem. At man så kan komme til at vælge nogle fra, der ellers er ganske søde og rare og har de samme værdier som os selv, er naturligvis ærgerligt, men da det næppe er ligetil at lære alle og en hver at kende, har vi det jo med at vælge dem, der ligner os selv, eller som vi synes ser flotte ud og der er påklædning en ganske fin måde at starte med at forstå et andet menneske. 

Tusind tak til Marie for at deltage i mit projekt. 

2 kommentarer

  • Aarhuspigen

    Super fedt projekt du har gang i! 🙂 Jeg har også en ting eller to at sige om emnet – har du stadig brug for flere synspunkter til dit projekt? Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak skal du have. Du er mere end velkommen til at kontakte mig på min mail; retrocarlamail@gmail.com – jeg vil enormt gerne læse dine synspunkter, og hvis jeg får plads i indlæggene, kan det sagtens være jeg tager det med 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Læseferie i billeder