Carla-kreativ // Modeller & Regnbuer

5 Vintage Myths

Fashion Icons Audrey Hepburn

Der er mange som tror meget om tiderne før år 2000, og jeg har såmænd også en hel del skøre tanker. F.eks. har jeg altid tænkt som en selvfølge, at i 60-70’erne var farverne virkelig sådan rigtig retro lækre, selv græsset og blomsterne – men det var desværre bare andre tider, ift. foto .. Øv!

I hvert fald fik jeg lige en ide om, at aflive et par af de skøre ‘myter’ der går om retro tiderne. Det bliver lidt bredt, så vel omkring 1950-70, og så se bort fra flipperne, de hører vist ikke rigtigt til i dette indlæg .. (-:

1: Women were real ladies

Dengang gik kvinder jo helst med figursyede kjoler, små stiletter, bred hat og måske et lille feminint tørklæde om halsen.

Men altså, hvor kvindeligt er det lige at være underlagt af mænd og af modetendenser der siger, at man ikke må gå i stramme jeans og sneaks? Ikke specielt ‘ladylike’ hvis du spørger mig.

2: Women had curves

Det er utroligt som Marilyn Monroe igen (igen igen igen) er oppe og omtalt iblandt de sociale medier, som et forbillede og som en kontrast og provokation til vores fitnessfreaks og modeltynde piger. Det hele bliver lidt sat op til at dengang hun levede, var det nemmere at være kvinde, for der var der ingen ikoner man skulle ligne – og man måtte jo gerne have curves, for det havde Marilyn!

Men altså, forestil dig hvordan alle drengene pludselig ikke lavede andet, end at rose Marilyns kvindelige former, hvis man nu selv har været spinkel, uden Marilyns hofter. Det har helt sikkert ikke været nemt at være kvinde dengang, og selvom det måske er endnu sværere i dag, tror jeg ikke man skal undervurdere tiden.

3: Red Lipstick, Victory Rolls, Pale Skin

Desværre var det ikke enhver kvinde der i 50’erne havde victory rolls eller rød læbestift på, selvom man nemt kunne tro det. Det var vældig moderne, men ligesom at mange piger går med turtleneck i dag, betyder det jo ikke at det er enhver. Dengang var der også tendenser som nu, og det var selvfølgelig ikke alle kvinderne der fulgte dem, selvom det er dét mange forbinder med kvindemotivet dengang.

 

 

 

 

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Carla-kreativ // Modeller & Regnbuer